dinsdag 20 augustus 2013

Beginnen met bloggen

Dit is niet mijn eerste blog, en ook niet mijn eerste creablog. Ik heb er al een aantal maanden één in het Engels. Mijn beheersing van het Engels valt echter gigantisch tegen als het om knutseltermen gaat, ondanks het feit dat deze taal behoorlijk geïnfiltreerd is binnen creatief Nederland. Het lijkt me ook erg leuk met Nederlandse freubelaars te delen wat ik zoal maak en beleef o creagebied.

Even een korte inleiding. Vorig jaar ben ik begonnen met knutselen. Ik was op zoek naar iets anders dan het internet om me mee te vermaken. Het valt nog niet mee om te bedenken wel freubelhobby bij me past. Ik ben blind en koos één van de meest ontoegankelijke hobby's: kaarten maken. Dankzij vele behulpzame en begripvolle medekaartenmakers doe ik het nog steeds. Vooral binenn Nederland en België is de bemeodiging groot; op internationale groepen doet men ook wel zijn best me te begrijpen, maar krijg ik vaak toch flink ongezouten kritiek op mijn inderdaad niet al te geweldige werk.

Naast kaarten maken ben ik een paar maanden geleden begonnen met fimoklei. Ik maak tot nu toe vooral sieraden. Heb er nog maar een paar af maar heb vorige week eindelijk een pastamachine gekocht, dus moet nu wel wat actiever worden. Sieraden maken van andere materiälen vind ik overigens ook leuk.

1 opmerking:

  1. Hoi Astrid,
    wat bijzonder dat je een hobby kiest die niet makkelijk is als je niets kunt zien. Getuigt in elk geval van moed. Leuk dat je me gaat volgen. Ik vertel vaak wat persoonlijke dingetjes erbij, zoals je wel gelezen hebt. Heb je een speciale computer die vertaalt? Of heb je en spreek computer? Ik weet dat er van alles op de markt is op dat gebied, maar ik ben geïnteresseerd in hoe je blogberichten kunt lezen. Ik ga jou ook volgen!
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen